Türkiye ve Dünyada Römorkör Kaptanı Olmak-2
Römorkör Kaptanı eğitimlerinde iki örnek eğitim modülü önerisi.
Kaptan Alpertunga Anıker 1987 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi güverte bölümünden mezun olduktan sonra devlet ve özel sektöre ait gemilerde çalıştı.
2003 senesinde Ambarlı limanında kılavuz kaptan olarak çalışmaya başlayan Kaptan Anıker 2008 yılından beri İzmit Körfezinde aynı göreve devam etmektedir.
Türkçe ve İngilizce olarak yazdığı, çevirisini yaptığı kitapların yanı sıra konuları başta denizcilik, yakın tarih ve edebiyat ile ilgili olan makaleler kaleme almaktadır.
Römorkör Kaptanı eğitimlerinde iki örnek eğitim modülü önerisi.
Manevrayı gerçekleştiren kılavuz kaptanlar açısından römorkör hizmetlerinin en ön cephesinde tabi ki tüm Türkiye limanlarında fedakârca, zor bir görevi yerine getiren römorkör kaptanları ve diğer ilgili personel gelmektedir.
Tüm dünya ülkelerinde çok daha ayrıntılı ve çoğunda dört seneden de fazla süren birkaç aşamada uygulanan kıdemli kılavuz kaptanlık kurumunun ilga edilmesinin ülkemiz sularında verilen kılavuz hizmetlerinin emniyet standartlarını olumsuz etkileyebilecektir.
Dünya denizcileri çeşitli kültürlerde doğa olayları ile alakalı olarak bir sürü farklı batıl inançlar benimsediler. Ancak bunların çok azının gerçek bir neden sonuç ilişkisi vardır.
...Deniz yaşantımda bir kâbus gibi hiç aklımdan çıkmayan bu sahne zaman içerisinde gemilerde SOLAS gereği alınması zorunlu yangın önlemlerini kara hayatında aynı konuda alınan zorunlu önlemlerle kıyaslamama neden oldu...